Вкусни начини да се готви с магданоз

Вкусни начини да се готви с магданоз

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/06/magdanoz.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/06/magdanoz.jpg’ title=’Вкусни начини да се готви с магданоз’]

Вероятно често си купувате връзка магданоз, откъсвате няколко клончета, с цел да добавите малко цвят и свежест, и остатъка зарязвате да се развали в хладилника. Познато, нали? Време е да преосмислите отношението към това “зелено” нещо.

Магданозът обикновено е на разположение и напълно достъпен целогодишно. Ако сте обърнали внимание на [highlight style=’alice-blue’] готварските рецепти [/highlight] в списанията или книгите, той може да бъде основна съставка във всички ястия: от салати до шейкове. Купете от сорта с плосък лист, не от къдравия вид – той е по-подходящ. Използвайте всичко от растението или да го минете през блендер. Магданозът запазва своя ярък цвят и вкус, дори във вид на пюре.

Повечето билки, като мащерка и розмарин, може бързо да овкусят ястието, налагайки своя аромат. Не и магданоза. Неговият свеж аромат завладява с универсалната си употреба. И както повечето зеленчуци, той има високо съдържание на витамини А, С и калий и фолиева киселина. Можете да го използвате като основа за следващото си песто или да го поръсите върху меса и морски дарове, където освежават ястието в съчетание с изцеден лимон. Само не го оставяйте да се разваля.

Магданозът може успешно да се поръси върху печените агнешки пържоли или върху салата с цвекло, синьо сирене и орехи.