Вижте още потресаващи разкрития за трагедията с намушканият 12 пъти ученик от Пловдив!

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2013/10/lekar.jpg’ bigimage=“ title=’Image’]

„Татко, ела, умирам“. Това е казал със сетни сили по телефона на баща си 16-годишният Искрен Ангелов, минути след като е бил прободен 12 пъти от неговия съученик Иван, разказа на извънреден брифинг проф. д-р Ангел Учиков, ръководител на Клиниката по специална хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ в  Пловдив, където в момента е настанено момчето. Това е казал пред него бащата на Искрен, когато го е докарал в лечебното заведение, предаде репортер наPlovdiv24.bg.

„Такава агресия и толкова много рани досега не съм виждал. Имали сме много случаи на пробождане, но с едно-две наранявания. В този случай момчето нямаше ненаранен орган в корема. Имало е и пробождане в гърба. Страшна работа“, коментира още лекарят инцидента, който стана вчера следобед около 14 часа.
Тогава в дома на Искрен в района на църквата „Свети Иван Рилски“ на гости е бил съученикът му Иван Генчев. Все още не е известно защо, но двете момчета са се скарали и домакинът бил намушкан с нож повече от десет пъти. Нападателят, който е с наранявания по ръцете – срязани сухожилия – също е в болница.
Момчетата са десетокласници в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии-Пловдив. По думите на директорката Людмила Ганчева и двамата са изключително спокойни момчета и досега не са имали агресивни прояви.“Към момента няма непосредствена опасност от остра кръвозагуба. Проблем в следващите дни ще бъдат възпалителните процеси, които се очакват от белия дроб“, съобщи още днес проф. Учиков пред журналисти. Стана ясно, че преди повече от час е приключила втората операция на намушканото момче.

По думите на ръководителя на Клиниката по специална хирургия, 16-год

ишния младеж е приет в 14:30 ч. вчера в УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив с множество прободни наранявания от нож двустранно в двете гръдни половини. Прободен на три места е белият дроб, разрязани са 4 ребра в ляво и едно в дясно. 7 са пробожданията на стомаха, 4 на тънки черва, едно на панкераса и 5 на черния дроб, съобщи още лекарят.

„В момента момчето е на командно дишане. Мисля, че има шансове да оцелее, но критични за живота му ще са още 3-4 дни“, уточни проф. Учиков.

По думите на бащата на пострадалото момче, разказал това в болницата, нараняванията са направени с нож за рязане на хляб. В мивката в апартамента, където е станал инцидентът, е имало два окървавени ножа, а нападателят е липсвал. При приемането на намушкания младеж след това в лечебното заведение, той е бил контактен, даже е разговарял с дежурните лекари.

Източник:news.plovdiv24.bg