Предимства на тайландския масаж

Предимства на тайландския масаж

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/12/taylandski-masazh.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/12/taylandski-masazh.jpg’ title=’Тайландски масаж’]

Тайландският масаж е една от най-предпочитаните от хората масажни лечебни техники. Той има силно изразен благоприятен ефект върху физиката и психиката, защото използва комбинация от акупресура, йога пози и разтягане на различни части от тялото.

Този тип масаж се прилага от дълбока древност и става все по-предпочитан в наши дни. За разлика от другите видове масажи, при тази техника не се използват ароматни масла, а клиентът остава облечен през цялата процедура, която продължава около час. От голяма важност е масажистът е да добре обучен и квалифициран, за да направи масажа правилно, а вие да изпитате всички ползи от него.

[highlight style=’pear-green’]Тайландският масаж[/highlight] има редица предимства, които го превръщат в отлична лечебна техника. Ето някои от тези предимства:

–        Напълно отпуснато тяло – тази процедура отпуска мускулите на тялото чрез натиска, който масажистът оказва върху тях. Този натиск спомага за ограничаване на сковаността, в резултат на която се появява болка. Натискът достига дълбоко в тялото и по този начин влияе на по-големи части от него. Така се постига отпусне на мускулите и на цялото тяло.

–        Намаляване нивата на емоционалния и физическия стрес – тайландският [highlight style=’peach’]масаж[/highlight] спомага за ограничаване на стреса чрез отпускане на мускулите, и успокояване на тялото и ума.

–        Детокс на организма – процедурата стимулира лимфната система, благодарение на което токсините се освобождават по-лесно от тялото. Този процес може да бъде допълнително подпомогнат, ако приемате достатъчно количество вода.

–        Увеличена енергия – тайландският масаж спомага за отпускането на мускулите и подобряването на кръвообращението, което повишава силата, енергията и гъвкавостта на тялото. След като умората, напрежението и болната бъдат успокоени от масажа, организмът е по-бодър и изпълнен с енергия.

–        Подобрена гъвкавост на тялото – след края на терапевтичната сесия мускулите и ставите вече не са сковани и напрегнати, а гъвкавостта е значително подобрена. Така движенията са по-лесни и безболезнени.

Както се уверихте и сами, тайландският масаж има редица благоприятни ефекти не само върху тялото, но и върху психиката.