От какво имаме нужда, за да ловим риба?

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/04/riboloven-magazin-divo-1-1.png’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/04/riboloven-magazin-divo-1-1.png’ title=’Риболовен магазин диво’]

От какво имаме нужда, за да ловим риба?
Риболовът е едно от най-приятните занимания за доста хора в България, а и не само. Той позволява да си починем пълноценно, да усетим природата по един уникален начин. Най-важното нещо при него е желанието, а след него идва риболовното оборудване. В тази статия ще опишем с какво трябва да се сдобие всеки един рибар от риболовен магазин.

1. Въдици и макари! Това е основното. Тук се водете от това какъв риболов ще практикувате и с какъв бюджет разполагате. Това е всичко. Със сигурност можете да минете и без да харчите цяло състояние. Всичко зависи от предпочитанията.

2. Струно и кукички! Да, определено имате нужда! Вземете си повечко и различни видове. На всеки се случва да закачи за нещо или да хване някоя по бурна риба. Нормално е струното да се скъса, просто трябва да сте подготвени. Нормално е да имате и повече кукички. Отново различни разновидности, защото те се губят лесно, откачват се, падат със струното. Носете си различни размери и видове, за да сте подготвени. Не си струва риболовът ви да пропадне, заради една кукичка.

3. Плувки и тежести! Нормално е да сменяте дълбочината на риболов. Само по себе си кукичката и стръвта не са достатъчно тежки, за да стигнат по-надълбоко, където са големите риби. Тежестите са много лесни за губене, така че е добре да имате много и с различно тегло, за да можете да ловите риба навсякъде, където пожелаете. Хубаво е да имате и различни плувки, защото според разстоянието и дълбочината на риболова ще имате нужда от различен тип. Те рядко могат да се загубят, но за сметка на това понякога трябва да се сменят.

4. Стръв и примамки! Стръвта е нещо, което е задължително за лов на риба. Когато отидете в магазин за риболов вземете си жива стръв, може да си вземете и изкуствената такава. В доста от случаите рибите харесват пластмасовите и гумени червейчета и рибки, които се движат и имат всякакви цветове и размери. Примамките също са добра идея, ако ще се борите с по-възрастни и големи риби, които не се „хващат на въдицата“ толкова лесно. Тук отново имате огромен избор във вашия [highlight style=’misty-rose’] риболовен магазин[/highlight].

5. Други! Имате нужда от клещи, с които да работите с кукичките на хванатите риби. Добре е да си носите и малка аптечка, ако случайно се убодете на кукичка, порежете се на струното и така нататък. Слънцезащитния крем е добра идея, ако ще сте риболовец за повече от 1 час. Имате нужда и от нещо, с което да режете кордата. Нокторезачка или някакво ножче ще свършат работа.