6 големи грешки, които унищожават семейните отношения

Семейството трябва да бъде първият източник на любов към човека, приемането и подкрепата. За съжаление много семейства се провалят, тъй като хората в тях правят неща, които подкопават единството на семейството. Разбирането на проблема е първата стъпка в намирането на решение.

Това са нещата, които разрушават здравината на семейството:

  1. Обиди и критики

Думите имат цена. В някои случаи те могат да носят тежестта на света. Когато в семейството се говорят неприлични думи, те нараняват. Вашето семейство трябва да бъде вашият източник на мотивация и подкрепа. Отрицателните думи увреждат същността на семейните отношения.

  1. Клюки

Клюките са много вредни. Най-често слуховете се възникват, когато някой е разстроен от нещо, свързано с човека, за когото се носят клюките. Това може да накара човек да се почувства по-добре временно, но в крайна сметка не решава проблема, тъй като самата клюка със сигурност не е направена от доброта или любов. Ако имате проблем с някой от семейството, отидете директно при тях.

  1. Липса на включване

Включването на членовете на семейството е от съществено значение за единството на семейството. Включете всички членове на семейството в различни семейни дейности. Дори и да „знаете“, че те ще кажат „не“, попитайте ги така или иначе. Неприятните чувства идват заради неуважението и незачитането.

  1. Измама и лъжи

Измамата в семейството е разрушителна. Истината винаги надделява. Понякога може да отнеме години или дори поколения, за да станат известни лъжите и измамата, но винаги ще излязат на светло. Ако не можеш да бъдеш честен със семейството си, с кого можеш да бъдеш честен?

  1. Невъзможност за приемане на разликите

Децата, които растат в един и същи дом с едни и същи родители, една и съща дисциплина и същото ръководство, не се оказват същите възрастни като техните братя и сестри. Всички имаме различия. Позволявайте на другите да бъдат различни. Само защото сте семейство не означава, че трябва да споделяте едни и същи политически възгледи или дори една и съща религия.

  1. Без извинения и без прошка

Извиненията и прошката са лепилото, което поддържа семейството единно. Никой не е перфектен. В даден момент ще нараниш член на семейството. От вас зависи да кажете думите „Съжалявам за…“. Тези думи могат да лекуват рани и да създават по-силната семейна връзка. Когато се извините на член на семейството, посланието, което изпращате на човека, е, че той е важен и че не искате да се чувствате лошо.