5 причини защо се подувате, когато пътувате

Знаеш усещането твърде добре: Преди пътуването ти се чувстваш невероятно, но когато пристигнеш до местоназначението си, стомахът те боли и си на около две секунди от пускането на всички копчета на панталоните, споделят от istinskiistorii. Да, пътешествието не е забавно, но бъдете сигурни, че това е невероятно често. Когато летите , налягането в кабината води до разширяване на газовете във вашия стомах – и следователно и в самия стомах

Ето основните причини за подуване по време на пътуване, както и какво можете да направите, за да избегнете неприятното усещане следващия път, когато летите.

 

Дъвчеш дъвка.

Въпреки че дъвката може да ви помогне да избегнете болката от пукане на ушите по време на излитане и кацане, цената е подуването. Самият акт на дъвчене причинява много поглъщане на въздух, което може да доведе до подуване. Хубаво е да дъвчете дъвка, когато пътувате, но внимавайте да не прекалявате.

 

Ти си дехидратиран.

За съжаление, хората не мислят много за приема на вода, когато са на почивка. И това е проблем, тъй като дехидратирането може да причини подуване на корема, да не говорим за запек. Трудно е да останете хидратиран, когато сте в движение, но си струва да проследявате приема на вода, за да няма последствия.

 

Имате нужда от повече фибри.

Когато не консумирате достатъчно фибри, освен че сте дехидратирани, вие основно се настройвате за още по-лоша ситуация при пътуване.

Лесно може да пропуснете обичайния си прием на зеленчуци, докато пътувате. Но без достатъчно фибри и течности може да се появи подуване. Липсата на фибри също може да причини запек, така че ако се окажете подути при следващата си ваканция, може да е време да увеличите приема на фибри.

 

Ядете ултраобработени храни в самолета.

Може да имате доброто намерение да се храните здравословно, докато пътувате . Но между липсата на хранителни възможности, налични на летището, и ограниченото време, в което трябва да хапнете, преди да излетите, често ви остава да консумирате ултра обработени храни, които само изострят чувството на подуване.

Не е удобно да ядеш обичайната си сьомга и салата със зехтин за обяд на самолет, нали? Много пъти се обръщаме към бързата храна и хипер-обработени, ултрасолени и хипер-сладки закуски, когато пътуваме, като бонбони, чипс и бисквитки. Много сол, захар и добавки могат да бъдат рецепта за подуване.

Пиете газирани или кофеинови напитки.

Пиенето на каквото и да е газирано, когато пътувате, може да доведе до издуване – дори ако всичко, което пиете, е газирана вода. Тези напитки отделят повече въглероден диоксид в стомаха, отколкото тялото може да се справи.

Две други напитки, които трябва да избягвате, са доматен сок и всичко, което съдържа кофеин. Доматеният сок, въпреки че е вкусен и всъщност обикновено е с ниско съдържание на захар, може да е достатъчно солен, за да предизвика подуване. Също така избягвайте кофеина, тъй като той също може да причини подуване.