5 начина, по които съсипвате дома си и дори не го знаете

Наводненията, пожарите и природните бедствия са най-важните в списъка от притесненията на собствениците на жилища, що се отнася до безопасността на дома, информират от istinskiistorii. Но всъщност има по-често срещан виновник зад най-често срещаните видове битови щети: човешка грешка.

Преди да причините скъпи щети на вашето жилище, прочетете, за да откриете изненадващите начини, заради които може да навредите на дома си, без да го осъзнавате.

  1. Поставяне на скара твърде близо до къщата ви

Кой не обича грил през топлите месеци ? Но ако поставите грила си точно срещу къщата, може да изложите себе си на риск. Според Националната асоциация за пожарна защита, въглищата и газовите скари са отговорни за голям брой пожари. Поставянето на гореща скара близо до дома ви увеличава риска от пожар в къщата, но също така може да стопи и да изкриви дограмата ви.

 

  1. Поставяне на сателитната антена на неправилното място

Мислите, че поставянето на вашата сателитна антена няма значение? Кацнала на грешно място, сателитната ви антена може лесно да откъсне парче от вашия покрив или да причини повреда на улуците, ако се разхлаби. Всъщност неправилно инсталираната сателитна антена може дори да анулира гаранцията на вашия покрив.

 

  1. Изливане на мазнина в канала

Преди да изплакнете следващия мазен тиган, уверете се, че сте хвърлили първо изгорялото масло или мазнина в кошчето или друг съд. Мазнините могат да запушат канала ви много лошо.

 

  1. Поставяне на мокри съдове

Ако не изсушите съдовете преди да ги поставите в шкафа си, може да нанесете повече щети, отколкото си представяте. Мокрите съдове могат да оцветят и изкривят вътрешността на шкафовете ви с течение на времето, а подреждането на мокри съдове може да увеличи риска от бактериален растеж върху тези съдове.

 

  1. Не почиствате филтъра на съдомиялната си машина

Въпреки че много хора гледат на съдомиялната си машина като машина със самопочистване, дори тя би могла да се нуждае от малко помощ от време на време. Поне веднъж месечно трябва да почиствате филтъра на съдомиялната си машина, който обикновено се намира в долната ѝ част. Гуменото уплътнение и контейнера за препарат също се нуждаят от добро избърсване, иначе може да съкратите живота на вашата машина.