Силата на суеверието

От много векове хората търсят ефективен начин да подобрят късмета си. Всякакви талисмани, амулети и какви ли не приспособления са откривани във всички цивилизации. Чукането на дърво датира назад във времето до паганските ритуали, чрез които се търсило съдействието на могъщите дървесни богове, например.

Ако обичаш игрите на късмета, ако искаш да пробваш шанса си и да се забавляваш, направи си своята Slot V регистрация сега.

Числото „13“ се смята за лошо, защото има 13 души на Тайната вечеря. Поставянето на стълба на стена формира триъгълник, който до едно време е символизирал Светата троица. Преминавайки под стълбата, разваляш Троицата, което е лош късмет – още едно суеверие.

През 1996, Галъп пита 1000 американци дали са суеверни. Цели 53% от тях отговарят, че са поне малко суеверни. Други 25% казват, че вярват силно или крайно силно в суеверията. Друго проучване разкрива, че 72% от хората са имали поне един талисман за късмет, обясняват ни от Efbet 365.

Защо е така? Най-вероятно заради силата на късмета

От както свят светува, хората осъзнават, че добрият и лошият късмет могат да променят живота на човек. Няколко секунди „лош късмет“  могат да хвърлят години труд на вятъра, а няколко секунди „добър късмет“ могат да увеличат възнаграждението от този труд. Суеверието е опитът на хората да контролират и подобряват положителните ефекти от добрия късмет и да го предизвикват.

Ричард Уайсман от Университета в Хертфордшир провежда интересен експеримент. Организира група доброволци. Те попълват въпросници, в които оценяват задоволството от живота си, щастието и късмета си. След това получават талисман за късмет, който носят. След няколко седмици те попълват въпросниците, за да оценят ефекта на талисмана. Заключението на учения е, че няма никакъв ефект върху задоволството на хората, тяхното щастие или късмета, който са усетили. Дори при няколко души има обратен късмет. Така че, късметът всъщност е действие, предприеми своето със Slotv бонус.