Променете навиците си и ще влезете в отбора на богатите

Чрез усвояване на навиците на финансовия елит, вие също можете да се присъедините към техния възвишен свят и да увеличите банковите си сметки значително. Достатъчно е да приеме няколко ежедневни навика – някои са финансови, но много от тях са просто обикновени, ежедневни. Така че прочетете и се наслаждавайте на мъдростта.

  1. Те стават рано

„Ранобудната птица взима червея“ е последното нещо, което искаш да чуеш, когато някои оптимистично дърпа завесите и те залива със слънчева светлина. И все пак, простият акт на начало на деня е задължително правило, с което живеят много хора.

  1. Те спестяват

Ако искате да сте богат, ще трябва да спестите пари както правят богатите. Говорим реално за 20% от приходите ви. Това може да звучи като трудна част, особено ако сега живеете от заплата до заплата.

  1. Те знаят разходите си

Измерването е първата стъпка, която води до контрол и евентуално до подобрение. Ако не можете да измерите нещо, не можете да го разберете. Ако не можете да го разберете, не можете да го контролирате. Ако не можете да го контролирате, не можете да го подобрите. Казано по-просто, никога няма да попречите на ненужните разходи, ако не контролирате онези, които летят от джобовете ви всеки месец. За щастие има приложения за това. Голямото е Mint by Intuit. Тя ви позволява да включите всичките си банкови сметки, кредитни карти, заеми, ипотеки, инвестиции и след като веднъж сте планирали месечните си разходи, ще ви покаже какво се случва с вашите пари всеки месец.

  1. Те бюджетират всичко

Въпреки че месечните разходи се увеличават и изтичат от месец на месец, уточнете колко искате да похарчите за жилище, хранителни стоки, хранене и газ – както и колко искате да спестите. В края на всеки месец вижте дали можете да подобрите предишния.

  1. Те тренират

Здраво тяло, здрав ум. Тренировките поддържат мозъка ви здрав, намаляват стреса и подобряват паметта. Това са всички удобни атрибути, ако искате да направите някои умни парични ходове. Нещо повече: Проучванията показват, че тренировките могат да повишат творчеството и производителността с цели два часа. Това те прави и по-умен.