Офисът ви е пълен с бактерии, ето къде са те

Тъжната истина е, че повечето от нас прекарват повече време в офисите си, отколкото на друго  място. От компютърната мишка до общата кана за кафе в стаята за почивка, почти всеки предмет на работното ви място е място за размножаване на бактерии, причиняващи болести, споделят от istinskiistorii.com. Ето къде точно се крият микробите във вашия офис.

Вашата чаша за кафе

Чашата за кафе, която държите на бюрото си, е главният магнит за бактерии. Изследователи са тествали чаши за кафе в офис и установили, че бактерии, открити във фекалиите, присъстват в 20 процента от тях. И по-лошото е, че след като се избърше или с кърпа, или с гъба, всяка една чаша отново дава положителна проба за същите бактерии.

Вашето бюро

Независимо дали обядвате или работите по електронна таблица в Excel, вероятно прекарвате повече време на бюрото си, отколкото на вашия диван или на вашата кухненска маса. Затова може да дойде като нежелана изненада информацията, че бюрото ви е едно от най-заразените с микроби места в целия ви офис. Всъщност едно бюро събира до 10 милиона бактерии,

Вашият телефон

Някои професии изискват да отделите достатъчно време на разговори по телефона. Проблемът? Като се има предвид колко се използва и пипа един офисен телефон, той е  покрит с бактерии.

Един офис телефон съдържа 25 122 микроба на квадратен см, което го прави един от най-мръсните предмети на бюрото ви.

Вашият стол

Този стол, на който седите през целия ден, е почти толкова заразен с микроби, колкото офисният ви телефон, ако не и повече. В едно проучване от 2012 г. беше открито, че столовете като цяло са по-замърсени с микроби, отколкото тестваните в изследването телефони, компютърни мишки, компютърни клавиатури и настолни компютри. Това включва както седалката, така и подлакътниците на вашия стол, така че не забравяйте да изтривате всяка част от стола си поне веднъж седмично.