Няколко тайни, които колцентровете не искат да знаете

Толкова много неща са се променили по отношение на технологиите и комуникацията през последните 20 години. Но едно нещо е останало постоянно: раздразнението от обаждането  на представителите на колцентровете, споменават от Istinskiistorii.com. Не беше много отдавна, когато стационарните телефони звъннаха за продажби. Днес, на вашия смартфон се появяват неизвестни номера. Въпреки че разпространението на мобилни технологии предвещаваше смъртта на телемаркетинга, индустрията остава стабилна. Всъщност само в Съединените щати има повече от 24 000 телемаркетинг компании, които се очаква да нараснат с 2,4% тази година, според IBISWorld.

Но въпреки че колцентровете са част от ежедневието ни от години, все още не знаем много за тях – и как да ги избегнем.

  1. Край на разговора веднага означава, че определено ще получите последващо обаждане.

Ако не искате да ви безпокои телемаркетер, най-добре е да го оставите да говори поне за няколко секунди. Това е така, защото ако затворите преди да ви представят офертата, обаждането се смята за „рано затворено”, което означава, че името ви ще остане в списъка на маркетинговата компания и ще продължите да получавате обаждания.

Затварянето веднага „води до това, че телемаркетерът отбелязва вашия контакт като„ без отговор ” и ви се обажда отново.

Най-добре е да направят предложението и след това да им кажете, че не се интересувате и предпочитате да не получавате бъдещи обаждания. Това ще премахне името ви завинаги. Само няколко секунди ви спестяват безброй нерви в бъдеще.

  1. Използването на графика ви като извинение гарантира и последващо обаждане.

Отклоняването на телемаркетер със старото „сега не е удобно” изглежда като вид тежък намек, който ясно изразява вашата незаинтересованост. Но коментар, базиран на графика, служи като покана за телемаркетер за последващо обаждане в удобно време.

  1. Най-доброто, което можете да направите, е да отговорите на обаждането на телемаркетера.

За повечето от нас някой, затварянето по средата на разговора, е доста ясен знак, че те вече не искат да говорят. Но за телемаркетъри, то може да осигури лесна причина да се обади отново. Затварянето на средата на разговора, без обяснение, „най-вероятно ще доведе до обаждане на телемаркетера, твърдейки, че се е изключил телефона. Ако не отговорите тогава, те ще продължат да се обаждат.