Никога не правете това с кожата си, ако искате да изглеждате добре

Дерматологът Сандра Лий е ненадминат спец в грижата за кожата, създавайки правила за справяне с петна, обриви и пъпки на хората, разказват от istinskiistorii.com.

48-годишната дерматоложка е експерт във всички неща, свързани с кожата, ноктите и косата и хората по света са фенове на нейната работа.

Тя сподели собствените си тайни, като разкрива своята вечерна рутина за грижа за кожата – включително много лесен начин за използване на кърпички за отстраняване на грим и грешката, която много от нас правят, докато мият лицето си.

Тя казва: „Определено винаги съм наясно какво слагам върху кожата си, но не залитам. Нямам много стъпки в режима си, но знам типа на кожата си. Аз съм със суха и чувствителна кожа, така че обичам да свеждам нещата до минимум.“

Тя споделя и най-голямото си съжаление за това как се е отнасяла към кожата си, когато е била по-млада, като казва, че би искала да не си е търкала очите толкова много, когато е била по-млада.

Това причинява увреждане на зоната около очите, която променя кожата и с течение на времето причинява линии и бръчки. Вместо това тя намазва лицето и очите си на всеки етап от процеса на почистване.

Тя започва с премахване на изкуствените мигли и с помощта на специален уред за премахване на грим с двойно действие върху очите.

Но вместо да постави течността върху нормални памучни подложки, тя има своя собствена, която описва като смесица от кърпичка и тампон.

Тя внимава да не разтрива силно очите си, вместо това просто ги маже и оставя препарата да се накисне в кожата.

След това използва собствените си почистващи кърпички, за да премахне останалата част от грима си.

Тя казва: „Намазвам лицето си, опитвам се да сваля излишния грим. Не търкам, защото съм по-предразположена към получаване на обриви или раздразнения, а когато го направите, получавате повече бръчки, защото те променят кожата ви и ви правят по-възрастни.