Никога не правете това, когато отивате на плаж

Повечето хора смятат, че след като са си сложили слънцезащитен крем, няма опасност кожата им да изгори от слънцето на плажа. Има, обаче, още няколко неща, с които да се съобразите, ако не искате да си провалите почивката, пише istinskiistorii.com.

Носенето на определени цветове дрехи

Когато сте на слънце, цветовете, които носите, са от значение. Цветът на дрехите ви всъщност може да направи способността ви да изгорите по-лошо или обратното, да ви помогне да предотвратите изгаряне!.

Както е показано в проучване от 2009 г., публикувано от Американското химическо дружество, памучното облекло в синьо или червено осигурява по-голяма UV защита, отколкото тези в жълто, тъй като по-тъмните цветове имат по-добра UV абсорбция. Така че, придържайте се към червените блузи на следващата си ваканция и няма да видите сянката върху кожата си.

Поставяне на грим върху изгоряла кожа

Слънчевите изгаряния не са приятни за очите, особено когато стават като рани. Но ако мислите да използвате грим за прикриване, помислете отново. Гримът може да запуши кожата, което води до задълбочаване на нараняванията, отколкото до заздравяване.

„Единственият начин изгарянето да заздравее е, ако оставите кожата да диша. Слагането на различни гримове с мръсни гъби или четки само ще увеличи риска от инфекция или алергична реакция, което в крайна сметка ще влоши всичко ”, казва дерматолог.

Използване на ароматно алое

Въпреки че алоето може да облекчи болката, получена от слънчево изгаряне, трябва да обърнете внимание на вида алое, което използвате. Ароматизираното алое може да бъде също толкова лошо, колкото ароматите и одеколоните за кожата ви, така че Американската академия по дерматология не препоръчва използването на ароматизирано алое вера за лечение на слънчево изгаряне. Просто внимавайте за всякакви съставки като масла, бензокаин или лидокаин, тъй като те също могат да причинят дразнене.

Носенето на тесни дрехи

Ако имате слънчево изгаряне, махнете тесните дрехи. Според дерматолози, тясното облекло улавя топлината от слънчевото ви изгаряне, което предизвиква болезнено подуване и възпаление.

„Вашето тяло се опитва да реагира на травмата, като увеличава притока на кръв към зоната, за да помогне за заздравяването. Това води до зачервяване, затопляне и възпаление в областта. Носенето на тесни дрехи може да засили реакцията, което може да доведе до по-интензивно подуване и мехури. „