Никога не изхвърляйте тези неща в боклука

Боклукът на един човек не винаги е съкровище на друг. Докато някои износени или ненужни предмети от домакинството наистина принадлежат на боклука, други – като неизползвани лекарства или части от техника – са по-сложни за усвояване от природата. За да предотвратите увреждането на околната среда, трябва да сте сигурни, че те ще бъдат изхвърлени по правилния начин, коментира 7kefa.com.

Презареждащи се батерии

Важно е да проверите какви батерии хвърляте, преди да ги хвърлите в кошчето си. Според Службата на горите в Министерството на земеделието на САЩ , акумулаторните батерии, съдържащи никел-кадмий и оловна киселина, трябва да бъдат пренесени в специални съоръжения. „Обикновените алкални, манганови и въглерод-цинкови батерии не се считат за опасни отпадъци и могат да бъдат изхвърляни с обикновен боклук“, според американското министерство на земеделието.

Живачни термометри

Ако термометърът ви е пълен с живак, не можете просто да го хвърлите в кошчето. Трябва или да се „изчака специален ден за събиране на опасни отпадъци“ или да го донесе в „център за събиране на опасни битови отпадъци „, в зависимост от това какви услуги има във вашия град.

Боя

Как правилно да изхвърлите боята зависи от това, от което е направена тя. Боите на основата на латекс трябва да се изхвърлят на специални места за изхвърляне на отпадъци. Що се отнася до боите на маслена основа, малки количества могат да бъдат изхвърлени заедно с домашния боклук, стига да бъдат смесени с абсорбиращ материал, който ще ги разгради. Ако се занимавате с голямо количество боя на маслена основа, тогава ще трябва да се свържете с частен изпълнител, за да вземете вашия отпадък и да се отървете правилно от него.

Стари лаптопи

Надяваме се, че знаете, че лаптопите никога не трябва да излизат на боклука, виждайки, че те могат да притежават токсични химикали като живак, олово и хром. Ако вашият лаптоп е напълно извън строя, магазините предлагат програма за рециклиране на електроника без заплащане.