Липсата на достатъчно вода в организма кара мозъка да страда

Пийте поне 8 чаши вода дневно и няма да имате тези проблеми, споделят от istinskiistorii.

Мозъкът ви трябва да се рестартира.

Когато мозъкът не получава необходимото количество вода, тъканната му течност намалява – и както можете да си представите, това само създава проблеми за тялото ви като цяло. Има вероятност да се борите с проблеми с паметта и да страдате от общо объркване в резултат на намаляването на тъканната течност. О, и дехидратацията може също да означава припадъци, използвани като начин за „рестартиране“ на вашата система.

„Мозъкът не обича да се лишава от гориво [или] кислород“, казва Модабер. „Така че, когато дехидратацията прогресира, мозъчната функция се забавя – или ако е тежка, тя има начин да се защити чрез“ рестартиране „, което ще доведе до припадък.“

Бъбреците ви държат на повече вода.

Когато не сте пили достатъчно вода, може да забележите, че пътуванията ви до банята стават по-редки. Според Modabber, това е така, защото дехидратацията задейства бъбреците ви  да съхраняват повече вода в случай на спешност.

„Уринарната продукция намалява с дехидратацията“, обяснява Модабер. „Бъбреците (чрез отделяне на урина) са начинът на тялото да оптимизира нашето състояние на хидратация – той може да задържа вода във време на ранна дехидратация и също така може да отделя вода при излишък.“

Но ако бъбреците ви работят извънредно твърде дълго – и на всичкото отгоре, не получавате адекватното количество вода, за да измиете излишните отпадъци в тялото си – те ще се увредят. Тази липса на вода може да причини запушване на бъбреците ви, което води до всичко – от инфекции на пикочните пътища до по-сериозни проблеми. Ако често сте дехидратирани, сте с повишен риск от развитие на бъбречно заболяване, бъбречна недостатъчност или ниска бъбречна функция.

Вашето тяло губи способността си да регулира температурата.

Потенето е естествена и важна част от процеса на регулиране на температурата на вашето тяло. Проблемът? Когато тялото ви гладува за течности, тази регулация е напълно нарушена.

„Потенето е критичен начин за хората да регулират телесната температура“, обяснява Модабер. „Тъй като производството на пот намалява по време на дехидратацията в усилията на организма да задържа течности, телесната температура се повишава. Това явление помага да се обясни намаляването на мускулните показатели, наблюдавано при дехидратация.“

 

Кожата ви започва да страда.

Липсата на производство на пот в тялото ви също може да се отрази на кожата ви . Когато сте дехидратирани, тялото ви отдава влага само на по-взискателните области – като основните ви вътрешни органи – и обръща по-малко внимание на зоните, които тялото ви смята за по-малко жизненоважни, като кожата.