Как да пиете с шефа си, без да загубите работата си

Малко неща са по-опасни от това да пиеш бира с шефа. Но ако не сте стратегически подготвени и внимателни по време на почивката, можете да загубите работата си. Въпрос, който трябва да си задаваме, когато става въпрос за напитка с шефа е какъв е резултатът, който преследвам?

Положителният резултат е, че шефът ви си пие напитката и казва: „Това е наистина добър човек“. Отрицателният резултат е шефа да си тръгне и да каже: „О, Боже мой, не мога да повярвам какво каза току-що.“ Ето Ви стъпка по стъпка ръководството за отлично впечатление, споделени от realniistorii.com.

  1. Бъди истински

Последното нещо, което иска вашият шеф, когато отиде на изпиете по едно питие с някого, е той да бъде позьор. В крайна сметка шефът ви е човек и той също обичат да общува с други качествени хора. Проявявайте нужното уважение към него, но бъдете истински.

 

  1. Не го третирайте като преглед на ефективността

Разбийте леда като говорите за някакъв общ опит. Ако засегнете някой скорошен проект е добър ход, но не искайте обратна връзка. Та вие сте отишли да разпускате, а не да правите оперативка. Вие сте седнали на чаша приятно питие и искате да се отърсите от стреса и ежедневието. Говорете за среща, в която сте били, или за нещо, което представлява интерес за шефа ви. Ако има нещо, което искаш да научиш или знаеш за него или нея, това е подходящо време и за това. Не бъдете прекалено любопитни, но пък е добре да сте отлични слушатели.

 

  1. Не бъди подлизурко

Дръж устата си затворена, а не дрънкайте глупости за колегите с цел да се подмажете на шефа си. Не е нужно да се съгласявате с всичко, което шефът ви казва, защото това може да остави лошо впечатление у него.

В общи линии, не прекалявайте с нищо. Бъдете максимално внимателни и пестеливи.