Как да бъдем продуктивни, а не просто заети

В днешния свят е толкова лесно да бъдеш зает, вместо да бъдеш продуктивен.

Това е така, защото имаме толкова много уведомления, предупреждения, задачи, неща, които крещят за внимание.

1) Не започвайте деня си с чат

Първият ми съвет е да не започвате деня си с чат. Много е инстинктивно да искате да отворите приложението си за чат сутрин и да видите кой ви е писал. Вълнуващо е, защото получавате съобщения от хора, хора, които ви интересуват или нови хора, които току-що сте срещнали.

Но освен ако не е почивен ден, за вашите работни дни, препоръчвам да не започвате деня си с чат, защото той може лесно да провали плановете ви за деня . Това е особено вярно, ако сте предприемач, вие контролирате деня си, контролирате рутинните си действия или сте фрийлансър. Много е лесно да прекарате целия си ден гледайки новините в социалните мрежи.

2) Премахване на разсейването

Вторият ми съвет е да премахна разсейването. С това имам предвид нотификациите, предупрежденията, всички тези различни неща, които са толкова често срещани и част от всяко приложение, софтуер, уебсайт, който използваме или посещаваме днес.

Намирам ги за много натрапчиви. Това е много важно, знаейки ключовите неща, които трябва да имате, и да казвате „не“ на всичко останало.

След това с приложенията, които инсталирам, ще деактивирам всички сигнали, известия и т.н.

Проверявайте имейли само в определени моменти от деня, когато си взимате почивка от основната си задача.

3) Имате списък с приоритети

Третият ми съвет е да имате списък с приоритети. Изберете 2-3 ключови неща, които бихте искали да свършите през деня, за да бъдете продуктивни.