Зимата е прина за тези 5 здравословни проблема

Дори да се чувствате енергични и здрави през цялата пролет, лято и есен, когато става въпрос за зимата, никой не е в безопасност. Когато стоите цял ден на закрито в непосредствена близост до други, които може би вече са болни , само една кашлица или кихане може да ви разболее, споделят от palladiumbg. Вирусите процъфтяват в студено време, когато няма влажност. В резултат на това вирусът остава във въздуха за достатъчно дълго време, така че човекът, който е достатъчно близо до вас, да може да го вдиша.

Ето 5-те най-честосрещани заболявания през зимата

  1. Астма

Когато става въпрос за астма – състояние, което възпалява дихателните ви пътища и затруднява дишането – зимното време само влошава нещата. За хората, които вече имат диагноза астма, те често установяват, че симптомите им се влошават в сухото, студено време. Ако и при вас е така, не забравяйте да продължите да пиете всички предписани лекарства, които трябва да приемате, за да сте по-малко уязвими, и говорете с лекаря си по- рано, ако усетите криза.

 

  1. Грип

„Пикът му е от януари до февруари. Той наистина е царят на зимните болести“, казва Лонг Гилеспи. Най-добрият начин да се предотврати грипът или поне да се гарантира, че няма да бъде тежък случай – е да си поставите ваксина.

 

  1. Обикновена настинка

Има ли по-разпространена зимна болест от настинката ? С по-ниските температури риновирусът – вирусът, който е най-честата причина за настинка – просто процъфтява.

За щастие, симптомите няма да ви накарат да се почувствате толкова зле  както при грипа. Когато имате настинка, вероятно можете да продължите да правите нормалните си дейности, но да слушате тялото си. Ключът при настинката е да приемате деконгестанти и да използвате солни изплаквания и овлажнители, за да отпушите запушения нос.

 

  1. Розово око

Конюнктивитът, по-известен като розово око, се случва, когато бялото на окото ви се раздразни или възпали заради вирус, бактерии, алергени или дразнители. Това състояние се среща често през зимата. Освен това е супер заразно, така че не забравяйте да миете ръцете си редовно и, разбира се, избягвайте да докосвате очите си.

 

  1. Инфекции на ушите

Инфекциите на ухото възникват поради натрупване на течност в средното ухо. И благодарение на по-високите проценти на настинка и грип и сезонни алергии, клиниката Майо казва, че този вид натрупване е по-често през зимата. Добрата новина? Ако ограничите контактите си с тези, които страдат от това и редовно миете ръцете си, трябва да можете да избегнете това често срещано зимно заболяване.