Ето защо кучетата се усмихват

Едно от нещата, които правят кучетата толкова специални, са безбройните начини, по които те успяват да общуват с вас. Има начин, по който те се взират, когато вечеряте, бързо въртящата се опашка, когато се прибирате след дълъг ден и глупавата усмивка, която ви дават, когато се докоснат до вас. Но защо кучетата се усмихват всъщност имат повече смисъл, отколкото си мислите, казва 7kefa.com.

Според експертите в  ASPCA , усмивката на кучето може да се характеризира като показване на предните зъби, обикновено съчетани с наведена глава, размахване на опашка , сплескани уши, „мека поза на тялото“ или присвити очи.

Докато усмивката на кучето може да означава, че те се чувстват щастливи около вас, според експертите, в повечето случаи, това всъщност означава, че те показват своата визия пред вас. Всъщност, според doghealth.com , усмивката на кучето е просто жест на успокоение или нервност, когато се опитват да ви кажат, че ви харесват достатъчно, за да ви дадат пълен контрол над тяхното поведение. С други думи, чрез тази усмивка те посочват, че няма да предизвикат вашето недоволство, защото ви харесват и ви се доверяват.

Освен да съобщава за чувство на удовлетворение, кучето може също да се научи да се усмихва от вас, феномен, наречен зараза от смях . В повечето случаи (независимо дали сте забелязали или не), според Пурина , вашият кучешки приятел често отвръща на собствената ви усмивка в момента, се ухилва с вас, за да ви съобщи, че те смятат за спътник.

Въпреки това, бъдете внимателни: показването на зъби може също да е признак на агресия, особено когато се свързва с изправено тяло и ръмжене. За да запазите лицето (буквално), не забравяйте да изучите езика на тялото на вашето куче.

Ако все още се чудите как да разберете дали вашето кученце е наистина щастливо , ключовите улики за тяхното задоволство почти винаги ще се крият в позата и езика на тялото. Обикновено, когато кучето е щастливо, стойката му остава спокойна, което означава, че веждите им не се извиват от тревога и често мигат. Вашият кучешки приятел може дори да ви се довери достатъчно, за да ви покаже корема си или да се наведе към вас, когато го галите.