Една чаша вино, а толкова много ползи за организма

Ако се наслаждавате на чаша вино след напрегнат ден, ето как това ще се отрази на тялото ви, споделя istinskiistorii.com.

  1. Ще се разболявате по-рядко

Въпреки че това не е заместител на здравословната диета, заредена с всички необходими за борбата с болести витамини и хранителни вещества, изследванията са установили, че виното има полза за повишаване на имунитета. Антиоксидантите във виното увеличават здравословния HDL холестерол, както и поддържат имунната система силна.

  1. По-лесно ще управлявате теглото си

Въпреки че може да не съдейства за загуба на тегло, проучванията показват, че съдържащият се във виното ресвератрол може да помогне да се предотврати наддаването на тегло.

  1. Ще имате по-силно сърце

Отново, на антиоксидантът ресвератрол трябва да благодарим за сърдечно-стимулиращите предимства на вечерната чаша вино – особено на червените сортове. Танините, съдържащи се в червеното вино, процианидини, са свързани с предпазване от сърдечни заболявания.

  1. Костите ви ще са по-здрави

Макар да знаем, че прекаленото пиене е свързано с повишен риск от развитие на остеопороза (изтъняване и отслабване на костите), има проучвания, показващи увеличаване на костната маса при жени в менопауза, които пият средно по една напитка на ден. Това е знак за костно ремоделиране, което помага за изграждането на нова кост и предотвратяване на загубата на плътност.

  1. Мозъкът ви ще е по-остър

Факт е, че мозъчната функция намалява с възрастта. Но един от начините да я поддържате в добра форма е да пиете умерено – например, като пиете по една чаша вино вечер.

  1. Зрението ви ще е по-добро

Дори и да направи зрението ви по-замъглено, докато отпивате виното, изследванията показват, че умерената консумация на вино може да помогне на зрението ви в дългосрочен план.

  1. Ще бъдете по-щастливи

Вероятно вече сте запознати с топлото и щастливо усещане, което отпиването на вино често може да донесе. Това е свързано с невротрансмитерите серотонин, допамин и опиоидни пептиди, освободени от алкохола.