Всички смятат тези неща за странни, но американците ги обожават

Казват „Как си?“, когато имат предвид „Здравей“

Да, този винаги впечатлява хората, които за пръв път идват в САЩ. Когато служител или познат от магазина пита: „Как се справяте?“, Те всъщност не търсят отговор. Това се разбира като поздрав, предназначен да отвори разговор.

Ако това се случи с един европеец, той ще впусне в монолог за своето здраве и благополучие.

Пускане на климатика

Направо изпадаш в ужас с климатика, като го пускат в горещите дни до точката, че трябва да донесете пуловер, когато влизате в супермаркета през лятото – или иначе до момента, в който сте били там 10 минути замръзнали и нетърпеливи, чакате да се  върнете обратно на горещото слънце.

Имат 24-часови ресторанти

Американците обичат да ядат, затова храна може да се намери по всяко време на денонощието. Докато Ню Йорк може да е градът, който никога не спи, чуждестранните туристи могат да бъдат изненадани да видят колко често други градове имат ресторанти, които са отворени денонощно.

Поставят лед в чашата с вода

Американците наистина обичат леда си. Вода, уиски, сода, във всичко слагат лед. Дори когато е зима, ресторантите сервират добре охладени напитки.

Носят пижама на обществени места

Независимо дали отиват за пощата или пазаруват в магазина за хранителни стоки, американците са изненадващо практични и  носят пижамите си, за да изпълняват задачи. Не че са мързеливи, а просто искат да им е удобно. Но това е навик, който изглежда много странен за тези, които са извън страната.