Айфеловата крие уникална тайна

Дизайнерът на Айфеловата кула вградил апартамент в нея

Когато Густав Айфел проектирал кулата, която носи неговото име, той добавил скрит апартамент на третото ниво на забележителността, но никога не е живял там, никой не го е правил, споделят от etnoteniski.com.

Вместо това Айфел използва специалното пространство, за да забавлява знаменити гости като Томас Едисън. Въпреки че не е голям, апартаментът е украсен с тапети, обзаведен с дървени шкафове и дори имал роял. Днес можете да надникнете в уникалната обител през прозорец, ако закупите билет.

Котките могат да ни манипулират с мяукане, което звучи като плачещо бебе

Изследванията установяват, че нашите странни котешки приятели знаят какво да правят, за да ни накарат да им дадем храна и внимание. Едно проучване, публикувано в Current Biology, установи, че когато котките използват мяукане, подобно на бебе, наречена „молещо мъркане“, ние, хората, преценяваме това като по-неотложно от редовните им викове. И така, как изследователите разбраха, че това е манипулативно? Учените открили, че само котките, които живеели в домакинства с едно лице, са развили този специален плач, което означава, че това е само нещо, което котката придобива, когато има връзка със собственика си.

Археолозите откриха „Еликсир на безсмъртието“ в древна китайска гробница

През март 2019 г. археолозите в централната китайска провинция Хенан съобщават, че са открили бронзова стъкленица на възраст 2 000 години от династия Западен Хан, която съдържа 3,5 литра течност, която в древната даоистка литература се споменава като „еликсир на безсмъртието“. Еликсирът беше установено, че е смес от калиев нитрат и алунит. Трябва обаче да приемем, че е по-малко от ефективно като се има предвид факта, че е открита в гробница, пълна с членове на благородно семейство, които очевидно не се радват на безсмъртен начин на живот.

Тенис топките от Уимбълдън се съхраняват при перфектна стайна температура

Всички тенис топки на Уимбълдън се съхраняват на 20 градуса, тъй като температурата на тенис топката влияе върху начина, по който тя скача, а всички тенис топки трябва да се съхраняват максимално добре. Когато топката е по-топла, газовите молекули във вътрешността на топката се разширяват, поради което тя отскача по-високо. Когато е по-хладно, молекулите се свиват и топката отскача по-ниско.