Сензация!!! Ето ТОЗИ човек ОТКРАДНА над 8 МИЛИОНА от България!!!

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2013/10/bogomil.jpg’ bigimage=“ title=’Image’]

Държавните обвинители стовариха цялата ярост на закона върху енергийния олигарх Богомил Манчев, който получи обвинение за подтикване на длъжностни лица от НЕК да извършват присвояване в огромни размери. Прокуратурата поиска рекордната за България сума от 1 000 000 лева парична гаранция, за да го пусне на свобода.

Според обвинението, Манчев е подтиквал изпълняващият длъжността директор на Националната електрическа компания да злоупотреби със служебното си положение и да извърши присвояване в много големи размери. По време на следствието е установено, че държавата е извършила плащания за АЕЦ „Белене”, след като на високо ниво е взето решение проектът да бъде замразен.

Преди малко повече от десет дни, офисите на Богомил Манчев бяха претарашени от спецслужбите по време на съвместна акция, осъществена от ДАНС, МВР и прокуратурата. Тогава за 24 часа бяха арестувани бившите шефове на НЕК Иво Лефтеров и Крум Атанасов, както и изпълнителният директор на „Уорли Парсънс” (фирмата упражняваща строителен надзор над проекта за АЕЦ ІІ) Събин Събинов.

Обвинението сочи, че шефът на „Риск инженеринг” Богомил Манчев е подпомогнал директорът на НЕК да присвои сума от около 8 милиона лева. Днес той бе разпитан в следствието, а на излизане от сградата обяви, че е пуснат на свобода срещу 1 милион гаранция. Интересен факт е обаче, че договорът му за консултант по въпросите на АЕЦ „Белене” не е прекратен, а последните суми по него са преведени през месец август 2013 г.

Манчев наблегна на факта, че договорът му се е изпълнявал от 3-а министри на икономиката. Това незабавно повдига въпроса дали той не е просто поредният бушон, изгорял за да спаси някоя по – висока от неговата глава, отговорна за кражбата на милиарди.

Източник:skandalno.net