Различните етапи на игра на детето до 1 годинка

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/10/bebeto.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/10/bebeto.jpg’ title=’бебета’]

Играта е детския начин за опознаване на света. Докато бебчетата растат, начинът им на игра, разбира се, се променя. Кой е идеалният момент да започнем да играем с мъника, е въпрос, който преминава през главата на всеки един родител.

Според специалистите, бебоците са готови за първите игри, след втория месец. Тогава е редно да обзаведете детето с първата му играчка, от типа „за най-малките”. Играта на тази възраст, разбира се, трудно може да се нарече точно игра. Докато бебетата лежат в детските си кошари, Вие трябва да ги забавлявате с играчката. Този етап, на игра, продължава докато малките човечета не започнат да пълзят.

Щом детето открие пълзенето, то неговата игра трябва да се промени, така че го стимулира да се движи. Поставяйте [highlight style=’pink’]образователни играчки[/highlight] на близко разстояние до бебето. Така, то ще трябва да се придвижи до играчката, за да се забавлява с нея. Добра идея, според някои специалисти, е всеки ден да увеличавате с малко разстоянието, на което слагате играчката от страхотния магазин в Бургас на ГУГА. Съвсем скоро, ще забележите как детето Ви е развило нови умения, характерни за играта с определената играчка.

Разглобяването и чупенето на различни играчки са част от израстването на всяко дете. В случай, че не искате Вашето мъниче да чупи [highlight style=’pearl’]играчките[/highlight] си, в периода межди 9 месеца и годинка, му давайте да се забавлява само с вече познатите играчки. Главната причина, поради която мъниците чупят, например играчки за активност е факта, че не знаят как да играят с тях, на този етап от развитието си.