Няма мърдане! Цацаров забрани на Цветанов да напуска България! Вижте защо!

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2013/11/cvetanov.jpg’ bigimage=” title=’Image’]

Прокуратурата наложи днес на ексвътрешния министър Цветан Цветанов мярка „подписка“ и му забрани да напуска страната. Към Цветанов освен обвиненията за незаконно подслушване и злоупотреба с власт днес бе обвинен и за трето престъпление – присвояване на 50000 лева от държавната хазна.

Това са били бюджетни средства на МВР и вместо да ги управлява, той ги отклонил. Цветанов се оправдава, че ги бил дал на колегата си Орлин Тодоров, докато той е бил временно отстранен от длъжност и е бил разследван. По закон обаче той няма право да плаща заплата и обезщетения на остранен от системата на МВР служител, освен ако съдът не го върне на работа и не постанови тези плащания.

Дотук трите обвинения са за престъпления, извършени по служба. Тепърва ще се установява личното облагодетелтване и облагодетелстването на трети лица от подслушванията, от поставянето на политически чадър или използването им за политически репресии.

Има сигнали в прокуратурата за пряко облагодетелстване на Цветанов чрез кумеца му. Неговият кумец е печелил държавни поръчки без конкурс и е прбирал пари незаконно, измествайки други фирми. Говори се, че има и разследване за собствеността на Цветанов върху шестте апартамента и доходите на тъста му и тъща му, които не покриват цената на апратаментите.

Отделно се тиражира версията, че Цветанов е бил и шеф на „Наглите“.

Адвокатът на Цветан Цветанов – Менко Менков заплаши, че ще съди държавата в Страсбург, понеже на подоечния му били нарушени гражданските права.

Източник:skandalno.net