Кои са най-интересните факти за Nike ?

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/07/obuvalnik8.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2016/07/obuvalnik8.jpg’ title=’Obuvalnik’]

В наши дни едва ли има човек, който да не притежава поне един чифт кецове или маратонки. Този вид обувки отдавна са престанали да бъдат предназначени само за спортни дейности и са се превърнали в неделима част от ежедневието на модерния човек.

Един от най-големите и предпочитани производители на маратонки е Nike. Дори и да не сте сред най-големите почитатели на бранда, със сигурност ще Ви бъде доста интересно да прочетете някоя и друга любопитна подробност за него.

–        Първоначално, компанията се е казвала Blue Ribbon Sports.

–        Първият нает служител на компанията се е казвал Джеф Джонсън.

–        Фил Найт е създал бранда за обувки благодарение на странен и доста смущаващ инцидент, по време на интервю за работа. Бъркайки в джоба си, за носна кърпа, той вади от там чорап и то скъсан! Логично, компанията е отхвърлила Найт и така той е основал своя собствена компания.

–        Найк не притежава нито една фабрика, всички [highlight style=’misty-rose’]маратонки[/highlight] и кецове на марката се произвеждат от заводи, с които бранда има договорни отношения!

–        Противно на всеобщото схващане първият спортист, с който Найк сключва договор не е Майкъл Джордан, а румънският тенисист Илие Настасе.

–        Известното лого на производителя на спортни маратонки и кецове е измислено от студент и за него е платена сумата от 35 долара!

Последните модели на Nike може да откриете в Obuvalnik! Специално за Вас експертите са подбрали голямо количество различни видове [highlight style=’buff’]кецове[/highlight] и маратонки от известния бранд на уникални цени.