Какво трябва да знаете за стеоридите?

Какво трябва да знаете за стеоридите?

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/11/steroidi.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/11/steroidi.jpg’ title=’Стероиди’]

Темата за стероидите и тяхното използване е изключително популярна сред атлетите, които тренират активно и се стремят да подобрят спорните си резултатите. Те действат, като копират работата на тестостерона в организма и по този начин подобряват физическото представяне, повишават силата, енергията, агресивността и издръжливостта. Освен че употребата им е свързана с редица положителни ефекти, често се говори и за вредите от използването на подобни стимуланти. Този материал ще ви запознае с най-основните неща, които е нужно да знаете за стероидите, за да се възползвате оптимално от тях и да избегнете здравословни проблеми.

Страничните ефекти

Ако спортните [highlight style=’cream’]стимуланти[/highlight] не се използват правомерно и с тях се прекалява, те могат да причинят редица вреди върху организма, които варират от по-леки, като акне, окосмяване или оплешивяване, до по-тежки здравословни проблеми, включително безплодие, заболявания на бъбреците и черния дроб, агресивно поведение и т.н. Препоръчително е да си изгради балансиран план за приема на подобни стимуланти и да не прекалявате с тях.

Ползи от стероидите по отношение на спортните постижения

Целта на стимулантите е да подпомогнат и подобрят физическото представяне на организма по време на тренировка и състезание. Те спомагат за трупането на мускулна маса, увеличават силата и подобряват издръжливостта. Стероидите също повишават агресията в умерени граници, което спомага за по-добро представяне.

По-бързо възстановяване

Освен че стимулират по-добро физическо представяне, стероидите подпомагат и по-скоростното възстановяване на тялото след сериозно натоварване, което от ключово значение, особено за професионалните атлети.

Повишено либидо

Тъй като стероидите копират функциите на [highlight style=’buff’]тестостерон[/highlight], при много хора, които ги прилагат, се наблюдава повишено либидо. Именно затова някои лекари използват стероиди при пациенти с ниско либидо.

Спортните стимуланти безспорно имат редица ползи за професионалните атлети и любителите, но те трябва да се прилагат с особено внимание и без да се прекалява. В противен случай вредите от употребата им става повече от ползите и се застрашава здравето.