7 навици, които ще ви дадат здраве и дълги години живот

Тези седем навика са лесни за въвеждане в ежедневния ви начин на живот и ще ви помогнат да сте здрави и годни за живот:

 

  1. Спрете да се извинявате

Знам, ти си твърде зает, за да отидеш във фитнеса. Отнема твърде много време за опаковане на здравословен обяд и твърде трудно, за да се намери нещо здравословно за хранене навън.

Всички тези извинения са валидни по свой собствен начин, и да, всички сме били така. Но ако наистина искате да получите – и останете – годни и здрави, трябва да се научите да се отказвате от извиненията си и да започнете да поставите вашето здраве и фитнес днес като основен приоритет.

 

  1. Движете се още.

 

Дори и да отидете на фитнес шест дни в седмицата, истинският ключ към фитнес за цял живот е просто да бъдете по-активни и да ходите повече в ежедневния си живот .

 

  1. Не винаги се лишавайте

 

Въпреки че може да изглежда нелогично, стремежът винаги да бъдеш „перфектен“ с твоето хранене всъщност не е добра дългосрочна стратегия да получиш или да останеш във форма.

Вместо това, опитайте се да следвате стратегията 80/20: около 80% здравословна храна, 20% любими неща!

 

  1. Намерете дейности, които ви карат да се движите.

 

Вместо винаги да ходите на кино или да седите на дълги вечери, опитайте да намерите някои дейности, които вие и приятели или близки се наслаждавате да правите заедно. Отидете на разходка с велосипед, направете живописна разходка

 

  1. Съкратете вашите тренировки.

 

Когато трябва да планирате час или повече за тренировка, разбира се, не винаги е възможно да отидете във фитнеса. Но когато превърнете цялата си тренировка в ефективна, 10-20-минутна HIIT тренировка, в която работи цялото ви тяло и ви оставя напоена с пот, вече няма да имате същото извинение да пропуснете вашата тренировка толкова често, колкото обикновено. Само не забравяйте да работите усилено!

 

  1. Направете съня приоритет

 

Много от нас подценяват важността на една добра нощна почивка, но за дългосрочното здраве е от решаващо значение да давате на тялото си подходящо количество сън всяка нощ. И ако дългосрочното мислене не е достатъчно за стимулиране, не забравяйте това: твърде малко сън може да осуети усилията за загуба на тегло поради повишените нива на кортизол. Опитайте се да получавате около седем до осем часа на нощ редовно.

 

  1. Намерете начини да се насладите на зеленчуците.

 

Разбирам, не всеки обича вкуса на зеленчуците. Въпреки, че сега аз жадувам за зеленчуци като броколи, брюкселско зеле и къдраво зеле всеки ден.