10 интересни неща, които може би не знаете за футбола

[lightbox_image src=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/07/futbol-1-1.jpg’ bigimage=’http://informiran365.com/wp-content/uploads/2015/07/futbol-1-1.jpg’ title=’Футбол Факти’]

Футболът определено е най-гледаната и обичана игра в света. Рядко може да се срещне мъж, който да не обича разпалено някой отбор. Жените също гледат все повече футбол! Ако вие обичате футбола, със сигурност ще заобичате и мисълта, че може да изкарате добра сума пари докато предвиждате спортни събития. Повече информация може да намерите от [highlight style=’pearl’]линк за Efbet[/highlight]. Ще ви представим някои интересни неща, които трябва да знаете за спорта!

1. Произходът на спорта е проследен до Китай! Играта се заражда през 476-а година Пр. Хр.

2. Най-големият футболен турнир се е състоял с участието на 5 098 отбора. Годината на провеждането е 1999 и става на въпрос за второто издание на “Bangkok League Seven-a-Side”. Броят на футболистите в шампионата надхвърля 35 хиляди.

3. Рекордът за най-много отбелязани голове в мач от един играч се държи от Стефан Станис. През 1942 година той вкарва цели 16 гола в една среща докато играе за Ланс.

4. Средното разстояние, което изминава всеки един играч по време на мач е 9,65 километра.

5. Първата игра на баскетбол се е изиграла с футболна топка. Представете си какво влияние е имал любимият ни спорт, въпреки ранната фаза от развитието си.

6. Първият футболен клуп в света е този на [highlight style=’smoke’]Шефилд[/highlight]! Открит е през 1857 от Колонел Натаниъл Кресуик и Майор Уилям Прийст!

7. Най-резултатният мач в историята е завършил 149-0. Тогава Мадагаскар си вкарва автоголове до безкрай, в знак на протест срещу съдийството в предния мач, който са изиграли.

8. През 1964 година, решение на рефер по време на мач на Перу предизвикало бунт. В резултат на безредиците загинали над 300 души.

9. През 1998 година, гръмотевица убила цял футболен отбор. Катастрофата се случило в държавата Конго, а мачът е бил между Бена Тшади и Басангана.

10. Първият излъчен на живо мач се провежда през 1937-а година. Става на въпрос за тренировъчна игра на Арсенал.