Очаквани нужди от калории на ден според възраст, пол и ниво на физическа активност

Общият брой на калориите, от които човек се нуждае всеки ден, варира в зависимост от редица фактори, включително възрастта, пола, ръста, теглото и нивото на физическа активност на човека. В допълнение, необходимостта да се загуби, поддържа или натрупа тегло и други фактори влияят на това колко калории трябва да се консумират.

Прогнозните количества калории, необходими за поддържане на калориен баланс за различните възрастови и полови групи на три различни нива на физическа активност, са дадени в Таблица А2-1, Тези оценки се основават на уравненията за очакваните енергийни изисквания (EER), като се използват референтни височини (средни) и референтни тегла (здрави) за всяка възрастово-полова група. За деца и юноши референтната височина и тегло варират. За възрастни, референтният човек е 5 фута 10 инча висок и тежи 154 паунда. Референтната жена е 5 фута 4 инча височина и тежи 126 килограма.

 

Оценките варират от 1600 до 2400 калории на ден за възрастни жени и от 2000 до 3000 калории на ден за възрастни мъже. В рамките на всяка възрастово-полова категория долният край на обхвата е за заседналите индивиди; високият край на гамата е за активни индивиди.

Поради намаляването на основния метаболизъм, което се наблюдава при стареене, калорийните нужди като цяло намаляват при възрастните. Очакваните нужди за малки деца варират от 1000 до 2000 калории на ден, а обхватът за по-големи деца и юноши варира значително от 1400 до 3200 калории на ден, като момчетата обикновено имат по-високи калорични нужди от момичетата.