С тези стъпки ще имате естествено красива и здрава коса

Всяка дама иска да има блестяща, здрава и енергична коса. Това няма как да се случи, ако не се полагат грижи за нея. Ето няколко лесни стъпки, за да се радвате на буйна грива.

Старателно намокрете косата, когато започнете да я миете. Само когато косата е добре намокрена, шампоанът и балсамът ще могат да си свършат работата, твърдят от Realniistorii.com.

След като сте намокрили косата, изсипете шампоан в ръцете си. Нанесете го по косата – в корените и по цялата дължина – и започнете да масажирате скалпа с пръсти, а не с нокти. След като сте разпенили добре нанесения шампоан, можете да преминете към обилно изплакване.

След като сте изплакнали напълно косата от шампоана, следва нанасянето на балсам. Изсипете балсам в шепата си. Размажете балсама по дланите си и нанесете равномерно по дължината на косата. Избягвайте корените. Оставете да действа толкова, колкото е предписано на опаковката.

След като мине необходимото време, отмийте балсама от косата.

Ако косата ви има определени проблеми, може да се наложи да използвате допълнителни  продукти – маска за коса, серум, балсам без отмиване.

Не търкайте мократа коса с хавлиена кърпа, за да не я накъсате. Трябва внимателно да попивате водата от нея. Добре е да оставяте косата си да съхне по естествен начин. След това можете да използвате необходимите ви стилизиращи продукти за коса, които ще й придадат жалената форма, блясък и визия.

Не забравяйте, че при разресване на косата, трябва да сте максимално внимателни. Прекаленото опъване може да увреди косъма и освен да го откъсне от корена, може и да увреди конструкцията му и да предизвика цъфтене на краищата.

Цъфтящата коса няма как да бъде оправена по друг начин, освен с подстригване на уредените части. Това ще плановете, които имате за прическа и визия на косата ви.

За да е косата ви доволна, винаги използвайте продукти, които са предназначени за вашия тип коса – мазна, суха, изтощена, тънка, къдрава и др.