Скоро ще си купуваме дрехите с гласова команда

Колкото и странно да звучи това, мечтите ни вече са реалност. Както можем дистанционно да включваме и контролираме електроуредите у дома докато сме на работа, така вече се разработва и възможността да използваме гласова команда, за да си купуваме дрехите.

Може да се чувствате глупаво да попитате Siri за най-близкия банкомат, но гласовата команда е определена като обещаващо печеливш бизнес според ново проучване.

Изследване, наречено Walker Sands 2017 Future of Retailer Study, гласи, че гласовата автоматизация е следващата неизбежна тенденция в пазаруването. Това само по себе си означава, че ще можете да поискате нов чифт маратонки, в момента в който научите каква е актуалната метеорологична прогноза.

От 1622 анкетирани потребители, 24% притежават домашно-контролирани устройства, а други 20% са планирали да си купят такива през следващата година.  Огромна част от потенциалните купувачи предпочитат да са с гласови автоматизирани възможности. Това означава още по-голяма възможност за търговците на дребно да се възползват, подобно на решението на Amazon да има „Алекса“ роуминг и на други устройства.

Но докато тя, Кортана и всяка друга базирана на умни хъбове дама, ще бъдат повече от щастливи да поръчват, за съжаление парите ще идват от вашия джоб. И се съмняваме, че ще ви каже дали новите ви панталони са малко стегнати.