Опасностите от споделянето на пуканки, слушалки, балсам за устни и дори диван

Кажете, че споделена е грижовно, но понякога не е добра идея – кърпи, тоалетни принадлежности и четки за зъби, които могат да се носят от бактерии, вируси и гъби, които могат да се разпространяват между хората.

По принцип е добре да не споделяте нищо, което се допира до тялото ви.

Кожата е ефективна бариера, но всяка от тях може да бъде нарушена или нарушена.

Балсам и вазелин за устни

Ако сте имали време да усъвършенствате сухите, не се възползвате от бурканчето с вазелин на приятелката си. Има много бактерии около устата и споделеното използване на вазелина е много опасно.

Например напр. Вирусът на херпес симплекс, който причинява херпес, е силно сега и може да оцени два часа на кожата.

Заради риска от разпространение на този и други вируси, които могат да бъдат обект на симптоми при някои хора, никога не трябва да се споделя червената или балсами за устни.

Големият проблем с балсама за устните, че се за за напукана кожа, така че има входна точка за инфекциите.

Слушалки

Споделято на слушалки също е лоша идея. Те често ще трябва да се въвеждат в сила, или които се причиняват от болести.

Хората, които слушат редовно, имат хиляди пъти повече проблеми от тези, които се сетят от редките. Споделято увеличаване на вероятността от външен отит и възпаление на външното ухо. Смята се, че блокиране е част от това, което е топло и влажно, което се улеснява от микроби.

Супа и пуканки

Споделято на храна е част от ежедневието на живот за много, независимо дали се иска от пушка, партида с леки закуски или довършване на остатъка от вашето дете.

Преди да споделите храната си, запишете се: „Ще споделя ли слюнката на този човек? „. Към яд, капките от слюнката се прехвърля в храната, както и на приборите ни .

Слюнката може да прехвърля вируси като тези, които причиняват настилка и грип, както и бактерии, които причиняват стрептококи в гърлото.

Ако инфекциозната клетка може да бъде преместена от въздух, тогава тя може да бъде прехвърлена между хора чрез капчици от слюнката.

Например, ако са били прехвърлени обратно в купата на всеки човек, след като са били прехвърлени обратно в купчината на всеки човек, след като са били преместени между 70 000 и 90 000 бактерии, които са били прехвърлени в супата шест хапки.

С удоволствие бих споделил гореща супа с някого, но ако се охладила, няма да го направя. Ключът тук е, че много малко микроби оцеляват при 50 ° С или повече.

Ако сервирате гореща супа, ако нямате директно в нея, увеличете размера на микроби.

Междувременно проблемът с пуканките е, че хората поставят ръката си в няколко пъти, след като са докоснали устата и многобройни повърхности на обществени места.

Диван

Ако се разхладите на дивана след дългата година, може да се каже, че не се нуждаете от грип.

Последните – всички още непубликувани – изследвания се показват, че дивана може да бъде друг споделен източник.

Учили са установили, че грипният вирус ще оцени два или три дни на дивана, а когато се премине, той ще създаде аерозоли, които ще замърсят дрехите и ръцете ви и ще се вдъхновят.