Нямате представа колко полезно е кафето

Кафето е една от най-популярните напитки в света. Тя е не само е вкусна и ви дава сериозна енергия, но също така има много невероятни ползи за повишаване на телесната маса. Честно казано, това е голям бонус, като се има предвид фактът, че повечето хора просто са доволни, че имат нещо, което да им помогне да се чувстват добре сутрин.

Независимо дали искате да отпивате кафе заради ползите, които биха могли да ви накарат да живеете по-дълго и да ускорите метаболизма си или го обичате за способността му да се бори с целулита и да помогне при оплешивяване – има безброй причини да обичаме сутрешната си напитка

Кафето е изключителен източник на антиоксиданти

Всъщност според проучване от 2005 г., проведено от изследователи от Университета в Скрантън, кафето е източник номер едно на антиоксиданти в човешката диета – да, дори и преди виното и чая. Освен кофеина, който ви дава енергия от ранна сутрин, тези високи нива на антиоксиданти могат да помогнат да предпазите тялото си от увреждания, причинени от свободните радикали, както и да се преборите с болестта.

Кафето може да намали риска от рак на простатата

Слушайте, момчета: Според проучване от 2011 г., ръководено от учени от Харвардското училище за обществено здраве и публикувано в Journal of National Cancer Institute, редовното пиене на кафе може да намали риска от развитие на рак на простатата, тъй като неговите съединения правят всичко от намаляване на възпалението до регулиране на инсулин.