Няколко умни хода за лесно почистване на прозорците

Почистването на прозорците е уморителна задача, особено когато изглежда, че никога не са напълно чисти. Ние, от Informiran365, ще ви помогнем да се справите с тази досадна задача.

Ако по прозорците ви винаги остават следи след миене

Използвайте стъклочистачка с гладък, мек, гумен ръб. Подсушете лентата от 1 см отгоре или отстрани на всеки прозорец и започнете оттам. Стартирането на сухо стъкло е един от ключовете трикове за избягване на ивиците. Не мийте прозорците на пряка слънчева светлина, защото бързо изсушеното стъкло е по-податливо на появата на следи. Вечерите или облачните дни са най-подходящото време за миене на прозорци.

Ако вашите щори винаги са прашни

Използвайте антистатичен спрей. Най-добрият начин да предпазите стъклата от бързо натрупване на прах е чрез прилагане на този спрей върху щорите на прозореца веднага след като ги почистите.

Ако във вашите прозоречни рамки има плесен:

Измийте с разтвор на избелващ препарат. Черните или сивите петна по дървените рамки могат да бъдат почистени с разтвор от 2 части домакинска белина и 1 част перилен препарат в литър вода. Носете гумени ръкавици, за да предпазите ръцете си, разбъркайте разтвора за петната, оставете да престои десет минути и след това изплакнете обилно с чиста вода.

Ако не можете да поддържате външни первази

Нанесете слой от восък. Външните ви прозорци са обект на събиране на много мръсотия. Восъкът е най-простият и най-ефективен начин за защита на первазите.

Ако прозорците ви се замърсяват необичайно бързо

Сменете филтъра в отоплителната и охладителната система. Модерните херметически затворени домове задържат повече прах, мъх, люспи и други частици. Докато филтрите за пещи и климатици удължават живота на вашите уреди, те също помагат да се улови тази мръсотия. Филтрите трябва да се сменят всеки месец или два, или всеки път, когато не можете да виждате през филтъра, когато го държите на светлина.