Не изхвърляйте тези писма, за да си нямате неприятности

Днес по-голямата част от информацията, която получавате по пощата, е достъпна и онлайн. Така че е лесно да се третират техните хартиени версии като боклук. Платили сте? Рециклирайте. Сметките за комунални услуги? Не се нуждаете от тях. Изхвърлете ги. Но чакайте – не толкова бързо! Тези писма съдържат повече лична информация, отколкото бихте предположили, и изхвърлянето може да ви изложи на риск от кражба на самоличност, споделя Istinskiistorii.com.

  1. Медицински документи от вашия ветеринар

Какво може да спечели крадец, ако знае, че кучето ти е имало два прегледа миналата седмица? Оказва се, че процедурите на вашия домашен любимец не са важни за хакерите – важно е името на любимеца. Проучване  установи, че най- често срещаните пароли съдържат име на домашен любимец.

  1. Предварително одобрени оферти за кредитна карта

Само защото не приемате офертата за кредитна карта, това не означава, че за някой друг няма да е възможно да я вземе – и на ваше име, при това. Макар че е малко вероятно произволен човек да може да вземе нещо от вашата пощенска кутия и да кандидатства за  кредитна карта  без каквато и да е друга информация, всеки, който има достъп до дома ви, вероятно има възможност да вземе необходимата му информация.

  1. Поща от училището на вашето дете

Училището на детето ви вероятно ви изпраща много поща. Но само защото не се нуждаете от още  едно напомняне, че вашето дете има екскурзия, това не означава, че парчето хартия може да отиде направо в кошчето за рециклиране. Помислете за следното: През 2017 г. повече от един милион деца са били жертви на кражба на самоличност или измама.

  1. Сметки за комунални услуги

Поглед към сметката ви за комунални услуги може да улесни крадците да отворят собствени си сметки за комунални услуги на ваше име. „Много малко информация е необходима, за да се открие сметка за комунални услуги“. Името, телефонният номер и адресът на услугата обикновено са достатъчни – и във всеки случай адресът на услугата принадлежи на престъпника.