Депресията може лесно да се пребори. Вижте как!

Нови изследвания за пореден път доказват, че депресията може да се пребори и без медикаменти. От резултатите става ясно, че тренировките са мощен инструмент, когато става въпрос за борба с депресията и тревожността, потенциално дори са по-силни от медикаментите. Изследователи от Университета на Върмонт, които проведоха това скорошно проучване, призовават експертите по психично здраве да съветват пациентите да тренират редовно, вместо да влизат първо в аптеката.

Дейвид Томаси, психотерапевт в Медицинския център на Върмонтския университет и неговите колеги, построиха фитнес за около 100 пациенти в психиатричното отделение на университета. Те направили 60-минутни класове за хранене и упражнения в своята програма за лечение, за да видят какъв ефект би имало това върху общото благосъстояние на пациентите.

Техните резултати показват, че 95% от пациентите са съобщили за подобрение в настроението си след упражнения, 92% от тях са докладвали за подобрения във формата на тялото си, а 63% са се чувствали щастливи.

Има много малко стационарни психиатрични болници в страната, които всъщност предоставят фитнес заведения за своите пациенти. Те разчитат предимно на медикаменти, за да се справят със симптомите на техните заболявания, споделят от istinskiistorii.com.

Докато изследването се фокусира предимно върху това как да се подобрят методите за грижи за пациентите в психиатричните заведения, резултатите носят последици за всеки, който се бори с проблемите на психичното здраве. Според Националния институт за психично здраве , почти всеки пети възрастен в САЩ живее с психично заболяване и повечето от тях не получават необходимите грижи. Процентът на самоубийствата нараства, а индексът ни за щастие е на историческо ниско ниво, поради което сред експертите има все по-голяма вяра, че се нуждаем от алтернативни форми на лечение.

Това, разбира се, не означава, че хората не трябва да приемат лекарства, за да се справят с проблемите на психичното здраве. Но има все по-голямо убеждение, че „лекарите често бързат да предписват тези лекарства в отговор на нормалните негативни събития в живота“ и научните изследвания в Харвард показват, че в някои случаи, тренировките са още по-ефективни при лечение на депресия и тревожност, отколкото хапчета.

Така че, ако се борите с проблем с психиката, заслужава да се види дали прилагането на редовна рутинна тренировка ще бъде толкова полезно за вас, колкото и за другите.