Ако усетите, че нямате енергия, не пийте кафе, а направете това

Яжте моркови

Консумирането на повече зеленчуци може да окаже голямо влияние върху вашите енергийни нива. Те са богати на хранителни вещества, които могат да служат като най-необходимото гориво, за което тялото ви жадува сутрин и през останалата част от деня.

Трябва да консумираме между девет и десет порции зеленчуци всеки ден. Това може да изглежда много, но е само половин до една чаша на порция. Това означава, че ако добавите три чаши към всяко хранене, ще изпълните препоръчания прием.

Яжте сурово какао

Технически това не е да пием кафе. Суровото какао има PEA (фенилетиламин), за който е известно, че увеличава енергийните нива. В зависимост от нивото на отзивчивост, то може да ви даде енергия по подобен начин на еспресото.

Разходете се

Бързата сутрешна разходка може да зарежда енергията ви бързо, особено ако прекарвате няколко часа зад бюрото. Разходете се из квартала, оценявайки естествената околност, в която се намирате, и жизнеността на квартала.

Това не трябва да бъде дълго, но дори просто да излезете на слънце за няколко минути ще гарантира, че вашите циркадни ритми се движат правилно. Утринното слънце има повече синя светлина, която събужда енергията.

Презаредете енергията

Особено, ако откриете енергията, която се движи в посока към следобеда, намирането на тихо място, за да вземете кратка дрямка, може да превърне втората половина на деня ви в много по-ефективна. Дрямката е много по-добра от чаша кафе.