Ако искате милиарди, започнете да мислите като милиардер

Правенето на пари е само малка част от това, което прави един наистина богат човек. Голяма част идва от манталитета на човека – как мисли за пари, как мисли за времето, за целите си и за начина, по който определя самия успех . Има начини, по които супер-успешният възприема тези неща, различно от средностатистическия човек. Но като възприеме някои от тези умствени практики на милиардери и преосмисли някои предположения, човек, който работи с 9 до 5, може да започне да изкарва големи пари.

Те се фокусират върху печелене, а не върху спестяване

Първата разлика между богатите и средната класа: “Средната класа се фокусира върху спестяванията. Той подчертава, че това е особено важно във време на финансови затруднения – когато икономиката потъва в рецесия или когато индустрията им достигне хит.

Богатите момчета не обръщат внимание на това колко пари имат за пенсиониране. Те търсят как могат да превърнат парите, които имат, в още по-голямо богатство.

Парите са инструмент, а не цел

Разбира се, милиардерите имат огромни банкови сметки и са изградили впечатляваща купчина пари. Но те не го фетишизират. Те търсят начини да превърнат богатството си в повече пари и повече възможности. Те винаги намират начини да спечелят повече пари и да използват свободата, която идва с парите, за да направят още повече пари. Един прост начин да задържите парите е да ги инвестирате или поне част от тях.

Богатството е време, а не пари

Супер богатите виждат времето като крайно луксозно добро и се опитват да извлекат максимума от ограниченото количество, което имат. Те прекарват времето си в занимателни вълнуващи преживявания.

Не става въпрос за това колко пари имате, а за това колко разходи имате. Можете да контролирате разходите си и нивото на финансовото богатство, необходимо за да направите това, което искате, е по-ниско, но финансовото здраве е само един показател. Духовното и емоционалното богатство и богатството, натрупано с разнообразен опит, са много по-ценни. Всички сме ограничени от времето. “

Целите им са големи, но малко

Тъй като толкова много от ежедневните задачи на живота на милиардера са делегирани на тези, които са под него, умът му не е фокусиран върху много малки цели, а по-скоро върху неща с големи картини. Във всеки един момент списъкът му със задачи обикновено е доста кратък. Умът и бюрото на най-богатите обикновено не са затрупани. Те се фокусират върху една до три задачи на ден, като същевременно поставят цели за седмицата, месеца и годината.

Работата е тяхното хоби

Милиардерите не стигат до мястото, където са без огромна страст към проектите, върху които работят, а „работата“ за тях често не се различава от почивката – те правят това, което обичат, и намират начини да печелят пари, докато правят то. Средната класа печели пари, правейки неща, които не обича да прави … Световната класа се обогатява с това, което обича.“

Богатите момчета не разбират понятието „работа” по традиционния начин – да ходят на работа, да инвестират време и да получават заплащане за това, че прекарват време правейки нещо. Те знаят, че възнагражденията излизат от постигането на нещо и предлагат нещо, което е търсено. Те виждат стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да постигнат целта си, но фокусът е винаги върху целта и вълнението, което те чувстват, когато мислят за него. За милиардерите „работата” е много забавна.